Αθλητικές δραστηριότητες 2006-2007

ΟΜΑΔΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

1ος αγώνας Τρίτη 13/2/2007 Ε.Α.Α.Κ. ώρα 12:30
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΩΝ-3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ=2-Ο σετ (25-19) & (28-26)

Σύνθεση σχολικής ομάδας:

Προπονητής: Τσικρικώνης Γεώργιος ΠΕ11
(Καθ.Φυσικής Αγωγής του Γυμν.Καστελλάνων)

Έπειτα από ένα πολύ ωραίο και συναρπαστικό παιχνίδι η ομάδα του σχολείου μας επικράτησε με 2-0 σετ της αντίστοιχης ομάδας του 3ου Γυμν.Κέρκυρας.Το 1ο σετ κατακτήθηκε σχετικά εύκολα με 25-19 πόντους ενώ το 2ο έπειτα από συναρπαστική εξέλιξη κατέληξε στο 28-26.

2ος αγώνας Πέμπτη 15/2/2007 Ε.Α.Α.Κ. ώρα 13:30
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΩΝ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ=1-2 σετ (25-22) (21-25) & (12-15)

Σύνθεση σχολικής ομάδας:

Προπονητής: Τσικρικώνης Γεώργιος ΠΕ11
(Καθ.Φυσικής Αγωγής του Γυμν.Καστελλάνων)

Παρότι η ομάδα του σχολείου μας επικράτησε στο 1ο σετ και έδειχνε ότι ήταν κυρίαρχη του παιχνιδιού, κατά την διάρκεια του 2ου σετ και ενώ προηγείτο στο σκορ με 12-11 και είχε στην κατοχή της το σερβίς δόθηκε από την γραμματεία του αγώνα εις βάρος της ομάδας μας «λάθος θέση παικτών» (χωρίς να υπάρχει 2ος διαιτητής),με συνέπεια να μας αφαιρεθούν 2 κερδισμένοι πόντοι και να πάρει το «δικαίωμα» για σερβίς η αντίπαλη ομάδα.Από το σημείο εκείνο και έπειτα η ομάδα έχασε το ρυθμό της, αποσυντονίστηκε και παρά το ότι προσπάθησε με πάθος έχασε το σετ και εν τέλει και το παιχνίδι στην διαδικασία του τελευταίου σετ(ταί-μπρέικ). Έτσι αποκλείστηκε από την συνέχεια(από τον τελικό) αν και οι ενδείξεις και προσδοκίες της φετινής χρονιάς ήταν εφάμιλλες του έτους 2004-05 όταν και είχε κατακτηθεί η 1η θέση στο τότε σχολικό πρωτάθλημα. Το μεγάλο κέρδος όμως, από την συμμετοχή των παιδιών,είναι το ήθος που έδειξαν,η αγωνιστικότητα, η συνεργασία,το ομαδικό πνεύμα,εμπειρίες που διαπλάθουν και σφυρηλατούν σωστούς χαρακτήρες. Κάτω από αυτό το πρίσμα αισθανόμαστε νικητές και αποχαιρετίσαμε την διοργάνωση με την υπόσχεση του χρόνου να κατακτήσουμε και αγωνιστικά την 1η θέση.

ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΓΟΡΙΩΝ

1ος αγώνας

Δευτέρα 12/2/2007 γήπεδο Κοντοκαλίου ώρα 12:30
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΩΝ-5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ=1-0 (ημιχρ.1-0).

Σύνθεση σχολικής ομάδας:

Προπονητής: Τσικρικώνης Γεώργιος ΠΕ11
(Καθ.Φυσικής Αγωγής του Γυμν.Καστελλάνων)

Έπειτα από ένα πολύ καλό παιχνίδι η ομάδα του σχολειού μας επιβλήθηκε της αντίστοιχης του 5ου Γυμνασίου με σκορ 1-0.Το γκολ επετεύχθη κατά την διάρκεια του 1ου ημιχρόνου με σκόρερ τον Δαφνή Μάριο με διαγώνιο σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή και αφού είχε προηγηθεί ωραίος επιθετικός συνδυασμός με την συμμετοχή αρκετών παιχτών της ομάδας. Ευκαιρία και για την επίτευξη και άλλου τέρματος χάθηκε και νωρίτερα όταν σε δυνατό σουτ του Πατινιώτη Θανάση έξω από την μεγάλη περιοχή η μπάλλα προσέκρουσε με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.Κατά την διάρκεια του β΄ημιχρόνου χάθηκαν πολύ καλές ευκαιρίες για την διεύρυνση του σκορ.

2ος αγώνας ποδοσφαίρου

Τετάρτη 28/2/2007 γήπεδο Κοντοκαλίου ώρα 12:30
Γυμνάσιο Καστελλάνων – Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών = 5-1 (ημιχρ.3-0)


Σύνθεση σχολικής ομάδας:


Προπονητής: Τσικρικώνης Γεώργιος ΠΕ11
(Καθ.Φυσικής Αγωγής του Γυμν.Καστελλάνων)

Έπειτα από μία εξαιρετική απόδοση η ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου μας νίκησε την αντίστοιχη του Γυμν. Αμφιπαγιτών με το ευρύ σκορ 5-1.Τα τέρματα της ομάδος μας τα σημείωσαν οι:Κουρής Άγγελος , Πατινιώτης Αθανάσιος 2 και Βασιλείου Ηλίας 2.
Όλοι οι μαθητές που αγωνίστηκαν προσέφεραν τα μέγιστα ώστε να επιτευχθεί μία άνετη νίκη και η ομάδα να προχωρήσει στον ημιτελικό.

3ος αγώνας ποδοσφαίρου (ημιτελικός)


Δευτέρα 5/3/2007 γήπεδο Κοντοκαλίου ώρα 12:30
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΩΝ – 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ = 2-0 (ημιχρ.1-0)


Σύνθεση σχολικής ομάδας:


Προπονητής: Τσικρικώνης Γεώργιος ΠΕ11
(Καθ.Φυσικής Αγωγής του Γυμν.Καστελλάνων)

Συνεχίζοντας την πορεία προς τον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου το σχολείο μας νίκησε σχετικά εύκολα και το 4ο Γυμν.Κέρκυρας με σκορ 2-0 και σκόρερ και των 2 τερμάτων τον αρχηγό της ομάδας Κουρή ΄Αγγελο , χάνοντας πολλές ευκαιρίες για την επίτευξη και άλλων τερμάτων , έχοντας παράλληλα και τρία δοκάρια με τους Πατινιώτη , Δαφνή και Αβραμιώτη αντίστοιχα. Πλέον η ομάδα προετοιμάζεται για τον τελικό έχοντας για αντίπαλο το 7ο Γυμν.Κέρκυρας , οι 2 κατά γενική ομολογία καλύτερες ομάδες του τουρνουά. Ελπίζουμε και ευχόμαστε όλοι να διεξαχθεί ένας ωραίος αγώνας και να καταφέρουμε να κατακτήσουμε την 1η θέση.


Τ Ε Λ Ι Κ Ο Σ

4ος αγώνας Τετάρτη 7/3/2007 γήπεδο Κοντοκαλίου ώρα 12:30
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΩΝ – 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ = 1 - 0 (ημιχρ.1-0).Σύνθεση σχολικής ομάδας:


Προπονητής: Τσικρικώνης Γεώργιος ΠΕ11
(Καθ.Φυσικής Αγωγής του Γυμν.Καστελλάνων)

Σ’ ένα παιχνίδι αντάξιο της σημασίας του η σχολική ομάδα του γυμνασίου μας νίκησε με σκορ 1-0 (σκόρερ Πατινιώτης ) και κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ των σχολειών του νομού στο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Μία σπουδαία επιτυχία που στηρίχθηκε στην ομαδική δουλειά, στην σωστή οργάνωση και προετοιμασία της ομάδας.
Μία ομάδα που κατά γενική ομολογία όλων των εμπλεκομένων στην διοργάνωση ήταν η καλύτερη, απέσπασε κολακευτικά σχόλια και απέδωσε ποιοτικό ποδόσφαιρο αρκετά πάνω από τα στάνταρ μιας σχολικής ομάδας.
Το πραγματικό κέρδος δεν είναι τόσο η πρώτη θέση ,όσο η αναγνώριση των καθηγητών Φυσικής Αγωγής(διαιτητών) του ήθους αυτών των παιδιών και της ευγενούς άμιλλας που τα διέκρινε . Δεν είναι τυχαίο άλλωστε η πρόταση τους για μία ξεχωριστή βράβευση του σχολείου μας για την εν γένει συμπεριφορά του.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που αποτελούσαν αυτή την ομάδα (θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση στο τέλος της σχολικής χρονιάς)
. Και πολλά ευχαριστήρια στους συμμαθητές τους που στήριξαν αυτή την προσπάθεια τους και συνέβαλαν με την παρουσία τους στον τελικό στην δημιουργία ωραίου κλίματος στην κερκίδα.
Σημαντική ήταν επίσης η βοήθεια του Δ/ντη και του συλλόγου των διδασκόντων στην προετοιμασία της ομάδας.
Ευχόμαστε οι επιτυχίες να έχουν συνέχεια και να είναι ακόμη περισσότερες.

ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓΟΡΙΩΝ

1ος αγώνας

Τρίτη 27/2/2007 γήπεδο Ε.Α.Α.Κ. ώρα 12:00
Γυμνάσιο Καστελλάνων – 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας = 18 – 36


Σύνθεση σχολικής ομάδας:

Προπονητής: Τσικρικώνης Γεώργιος ΠΕ11
(Καθ.Φυσικής Αγωγής του Γυμν.Καστελλάνων)

Παίζοντας ίσως με τον πιο δυνατό αντίπαλο, καθότι το 3ο Γυμνάσιο είναι το αθλητικό και τα παιδιά βρίσκονται εκεί γιατί είναι τα ταλέντα στο χώρο της καλαθοσφαίρισης , τα παιδιά του σχολείου μας αγωνίστηκαν πολύ καλά και σε καμιά περίπτωση δεν επέτρεψαν να πάρει το σκορ του αγώνα αστρονομικές διαστάσεις.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός της έλλειψης εμπειρίας , σωστών αθλητικών χώρων από τα παιδιά περιφερειακών σχολείων, αφού ήταν εμφανές το πόσο πιο πολύ εξοικειωμένα με το κλειστό γυμναστήριο είναι τα παιδιά της πόλης. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τουλάχιστον πέντε φορές υπέπεσαν σε σφάλμα περνώντας έξω από τις γραμμές του γηπέδου. Παρ’ όλα αυτά έδειξαν ότι δεν υστερούν σε ταλέντο και διάθεση και σίγουρα δικαιούνται καλύτερες αθλητικές υποδομές.

Επιστροφή